Deti-ako.skDeti-ako.sk

Fórum o deťochTehotenstvoBábätkoŠkôlkaŠkola

Ako sa v noci vyspať????

Diskusia o tehotenstve, pôrode a priľahlých záležitostiach typu chudnutie po pôrode, dojčenie, bábätká, nedostatok spánku...

Ako sa v noci vyspať????

Odoslaťod Nicky » Po Mar 08, 2010 8:14 pm

Som maminou už 14 mesiacov, svoju dcérku dojčím a nemám s tým problém, len v noci sa mi aj 3 - 5x budí. Nie preto že je hladná, ale mám pocit že ma používa ako živý cumeľ, nakoľko normálny od narodenia odmietala, tak som jej ho nenanucovala. Cucne si tak za 5minút a spokojne odfukuje ďalej, no pokým ja zaspím, tak je už zase hore. Poraďte ako eliminovať nočné dojčenie. Aj som skúšala dať jej len každý druhykrát ako sa zobudí, to znamená, že som ju uspala nosením na rukách a nedala som jej prsník ale po dvoch nociach tohto tréningu som bola taká vyšťavená, že tú tretiu noc som rezignovala a nechala ju cuckať koľko chce.
Poraďte, lebo už nevládzem ale odstaviť ju surovo nechcem.
Nicky

Re: Ako sa v noci vyspať????

Odoslaťod Alen » Ne Mar 21, 2010 8:56 pm

Ahoj mamina :) Ja som dočila 12 mesiacov teraz môjho skoro už 3ročného chalana. Mali sme presne ten istý problém, mamina bola lepšia ako dudlík. Ku koncu som si dojčenie už neužívala, synček mal môj prsník ako hračku čo často krát aj bolelo. Tak som sa rozhodla skončiť s dojčením - náš krpček mal síce prvé 2dni abstinenčný hnev :( ale odvtedy prespal celú noc xclapx Držím, palce nech sa už rozhodneš akokoľvek
Teraz máme doma 3týždňovú herečku a začíname s kojením nanovo :D
Alen

Odoslaťod Nicky1981 » Po Mar 22, 2010 12:02 am

Ahoj Alen ďakujem za radu, aj nad tým som už uvažovala a verím, že by to pomohlo, ale akosi sa neviem odhodlať. Totižto dojčenie u nej tvorí aj dosť podstatnú časť jedálnička počas dňa, lebo nejako normálne jedlo jej veľmi nevonia. Už je to síce lepšie, spapá aj polievku s maskom, ovocie,jogurt ale len malé porcie. Teraz sa snažím obmedzovať dojčenie cez deň aby viac papala normálne jedlo.
Tebe držím palce s malým drobčekom, nech ste zdravé.
Nicky1981

Odoslaťod chilli » St Máj 05, 2010 1:57 pm

Nicky, v takychto pripadoch casto pomaha zaviest rezim kojenia - napr. rano, na obed, vecer, alebo ako vam to vyhovuje, ale hlavne je aby si to dodrzala. na kojenie na poziadanie je uz prilis velka, hlavne v noci je to fakt len psychicka zavislost ktorej sa zbavite za maximalne tyzden, vacsina deti rychlejsie. chce to na ten tyzden pevne nervy a vydrzat, velmi pravdepodobne ti po takom opatreni zacne aj lepsie jedavat. ak chce pit, nukat nahrady, zaujat niecim inym (ale mozes cez den samozrejme nechat kojenie tak ako mate teraz a riesit len noc). v noci by bolo idealne keby si mohla ist spat inde a riesil by ju otecko. toto je sposob, ako sa zbavit nocneho kojenia, prilis casteho denneho kojenia, a pritom kojenie samotne zachovat. este by ti mozno pomohol tip - na noc si prelepit bradavku leukoplastom, zakazdym ked dcera vypyta, vysvetlis jej ze je uz velka a preto uz mliecko v noci spinka, ukazes jej ten leukoplast, ze tak mliecko spinka... zneje to uplne smiesne, ale na kopu deciek zabera. dolezite je aby ta nikdy nevidela ako si tam ten leukoplast davas, alebo dolu.
chilli

Založený: Št Sep 24, 2009 3:06 pm

Naspäť na Pôrod, tehotenstvo

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.

hore na stránku

Chudnutie, obezita, diéta
Zamestnanie, práca, peniaze
Ako dosiahnuť úspech?
Svadobné tipy, svadba
Reality, pozemky, byty
Digitálne fotoaparáty, fotografia
Alkohol, výpočet alkoholu v krvi, protialkoholické liečenie
Probiotiká a chudnutie
Svetelná reklama, nápisy na budovách

hore na stránku

tento web prevádzkuje © miro veselý