Deti-ako.skDeti-ako.sk

Fórum o deťochTehotenstvoBábätkoŠkôlkaŠkola

Ako jesť pri kojení a nepribrať?

Diskusia o tehotenstve, pôrode a priľahlých záležitostiach typu chudnutie po pôrode, dojčenie, bábätká, nedostatok spánku...

Ako jesť pri kojení a nepribrať?

Odoslaťod Amyka » Po Feb 22, 2010 11:42 am

Potrebujem poradit kolko zjest pocas kojenia.
Tak od zaciatku. Mam 3 mesacneho synceka. Pred tehu som sa dostala na neuveritelnych 53kg= vdaka Mirovi. Co bolo super!
Momentalne mam 60kg co tiez nie je hroza. No ked ide o jedlo som ako alkoholik. Potrebujem presne pravidla. Ak ich nemam tak sa velmi rychlo dostanem na nespravny chodnik- mala som aj 70kg. Takze ja cely zivot musim zapisovat, vazit, pocitat...
Inac aj vdaka tebe Miro som si tehotenstvo vedela vychutnat, lebo som vedela ze i ked sa dopustim nejakych prehreskov xpapax a priberiem vdaka tomu zopar kil -je tu tvoja super stranka xpckx , kam sa po tehotenstve urcite vratim. Dakujem ti, ze si mi pomohol prezit pokojnejsie tehotenstvo.
Koniec koncov som ani tak vela nepribrala- co tiez vdaka tebe a pritom som sa takmar neobmadzovala pri jedeni.
Hoci ako som spominala mam 60kg pri vyske 164cm, no zato v pase mam az 94cm. To BRUCHO- moj celozivotny problem. Viem, ze samotne brucho sa neda riesit.
Takze rada by som chcela schudnut okolo 6kg. Lenze neviem s akymi cislami narabat a kalkulovat. A hlavne odkedy kojim som stale hladna- aby som sa aj nedostala na ten nespravny chodnik. A zaroven neposkodila mojmu syncekovi nespravnou vyzivou kedze kojim. Potrebujem poradit
Moja otazka=
Kolko BIELKOVIN, SACHARIDOV a TUKOV by mala DENNE prijat KOJACA matka ak pritom chce schudnut cca 6kg? xhamx
Ja sa snazim jest kazde 2,5hod. a jem 6X denne.
Amyka

Re: Ako jesť pri kojení a nepribrať?

Odoslaťod Miro » Po Feb 22, 2010 12:04 pm

Pri kojení by som neradil veľmi chudnúť. Príjem okolo 12 000 kJ je pri kojení optimálny. Určite by som neradi ísť pod priemer pre zdravého človeka. Priemerný dospelý človek by mal denne zjesť okolo 10500 kJ energie, ktorá by sa skladala z 55 gramov bielkovín, 405 gramov sacharidov a 73 gramov tuku (prevažne rastlinného). Materské mlieko je z polovice tuk, takže počas kojenia sa časť nazbieraného tuku z tela matky použije práve na tvorbu mlieka. Takže až potom začni viac špekulovať o chudnutí, keď už kojiť prestaneš. Tabuľky odporúčaných výživových dávok http://www.chudnutie-ako.sk/sladkosti/p ... tak-lahko/
Miro Veselý www.miro-vesely.sk
Obrázok používateľa
Miro
Site Admin

Založený: Po Aug 24, 2009 2:36 pm

Odoslaťod Amyka » Po Feb 22, 2010 4:36 pm

chcem sa spytat ako ma vyzerat strava zdraveho cloveka bez chudnutia ak ma denne prijat cca 10500kj a 55g bielkovin. Ako sa tie BIELKOVINY pocitaju?
Ak ja jem 6x denne potom v 1 jedle by som mala prijat cca 1750kj aIBA 10g bielkovin.
napr.90g celozrnn. cestovin ma iba 1208kj a uz 11,4g bielkovin. A to este v tomto jedle nemam ziadnu tuhu bielkovinu.
napr 1 a pol celozrnn. chleba pita ma iba 903kj a 9g bielkovin.
napr. 100g vlociek ma 1500kj a uz 11g bielkovin
Ako sa tie bielkoviny rozdeluju do denneho prijmu ak ich ma byt IBA 55g?
Potom sa tuha bielkovina nepridava v kazdom jedle?
Alebo sa pocita iba tuha bielkovina?
Ako sa to vlastne pocita?
Mohol by si Miro prosim uviest zopar prikladov na jednotlive dni= navrh denneho jedla pre priemerne zdraveho cloveka bez chudnutia.Tak ako si ich uviedol pri chudnuti?
Amyka

Odoslaťod Amyka » Po Feb 22, 2010 5:15 pm

sorry. Mozno sa ti zda, ze panikarim. Ja len nechcem aby sa mi vaha zacala hybat smerom nahor kadze od porodu som uz pribrala 2kg. Hoci teda mam len 60kg minule sa ma ktosi pytal, ci som zase tehotna. No na tom bruchu mam fatk hodne tuku. Stale som strasne hladna a furt myslim na jedlo. Keby sa dalo tak si rano sadnem za stol a skoncim az ked pojdem spat. xpapax xmnamx xlizx Tak tomu sa chcem vyhnut= preto musim ratat a zapisovat.
Amyka

Odoslaťod Miro » Ut Feb 23, 2010 12:21 am

Dávaš celkom základné otázky. Problém je v tom, že ak odpoviem, okamžite dáš ďalšie otázky. Odporučil by som preto, prejdi si nejaké knihy o výžive. Autori Málková, Kunová, Bukovský píšu zrozumiteľne. Výživa je zložitá vec, nedá sa riešiť pár hmlistými inštrukciami a zoznamom. V zásade ale sa to počíta z tabuliek. Mrkni na moju kalkulačku.
http://www.chudnutie-ako.sk/potraviny/e ... travin.php
tam naklikáš suroviny, ktoré chceš zjesť a menením váhy sa dopracuješ k výsledným číslam. Tie si potom navážiš na tanier a zješ.
Výživové dávky pre zdravé obyvateľstvo počítajú s pomerne malým príjmom bielkovín. My pri chudnutí ideme na viac a znižujeme sacharidy.

Cestoviny čo píšeš sú uvedené v surovom stave, po uvarení sú ťažšie. 100 gramov varených cestovín má asi 4 gramy bielkovín.
Obrázok používateľa
Miro
Site Admin

Odoslaťod sisa » Ne Feb 28, 2010 9:28 pm

dobry vecer Mirko ja by som tiez chcela aby si mi poradil som 7 mesiacov po porode a este stale kojim ale rada by som svoju vahu znizila aspon o -10 kg pri mojej terajsej vahe 74 kg a vyske 156 cm porad co mam zacat este ....chodim behat 30 min. vecer v ten isty cas prosim porad xbeex xbeex xsvihx
sisa

Odoslaťod Miro » Ne Feb 28, 2010 11:30 pm

Ja neviem, čo iné mám napísať. Pri kojení treba jesť normálne a nie blbnúť s chudnutím. Ak váha letí hore, robíš chybu v stravovaní, možno dojedáš zvyšky, ja neviem. Váž si všetko čo zješ a zrátaj si to. Je to nepohodlné, ale iný spôsob nezvykne veľmi fungovať.
Obrázok používateľa
Miro
Site Admin

Odoslaťod Nicky1981 » Po Mar 08, 2010 7:49 pm

Dojčím už 1 rok a 2 mesiace, moja malá ešte stále pije veľa mliečka a chvalabohu ho mám dosť. Vôbec však nepríjmem toľko kJ koľko píšete žeby som mala. Papám 5x denne asi takto: ráno okolo pol 8 si dám pšenovú, ovsenú, pohánkovú alebo hocijakú cereálnu kašu s medom, orieškami. Dopoludnia si dám ešte cca 2kusy ovocia, obedujem okolo pol 1, polievku zeleninovú alebo hocijakú ale nie krémové smotanové a potom asi o hodinu si dám ľadový alebo akýkoľvek šalát s opečeným kuracím mäsom, slnečnic. semienkami. Na večeru si dám jogurt normálny smotanový vanilkový alebo ovocný s piškótami alebo pšeničnými klíčkami a keď som ešte potom veľmi hladná tak si dám banán alebo pohár acidka vanilkového. Takže podľa mňa sa stravujem tak, žeby som mala chudnúť a aj keď dojčím nemalo by to mať vplyv na mliečko. Teraz dodržiavam tento režim už 3 týždeň, ale zatiaľ som schudla zo 60,5 na 59,3. Ide mi to veľmi pomaly, som z toho nešťastná a veľmi ma to demotivuje, čo robiť aby to išlo rýchlejšie? Okrem toho aj cvičím aspoň 2x týždenne behám cca 25 min. na rotopéde a potom ešte trošku brušáky a nejaké spevňujúce cviky na zadok, ruky a tak. Motivujte ma nejako, lebo viem že robím všetko správne, len prečo to ide tak pomaly xbeex
Nicky1981

Odoslaťod jankag » Ut Mar 09, 2010 6:25 pm

ahoj Nicky1981,
ja zatial kojim len tri mesiace a chcela by som isto aspon sest a potom zacat aj s normalnou stravou, ale nie uplne seknut s kojenim. podla tejto stranky som sa stravovala uz pred tehotenstvom, ale pocas neho a doteraz sa to koli problemom, co som mala nedalo. teraz sa vraciam spat k tomu, hoc uplne prezierat som sa nikdy neprezierala a ani som neladovala do seba sladke, dokonca ani som nemala ziadne chutky pocas tehotenstva, takze ked sa to dalo koli nevolnosti tak som sa vzdy snazila papat striedmo, zdravo a hlavne nie skrtit za kazdu silu ako to bolo u mna zvykom v minulosti. teraz ale mam 25kg nadvahu. ono to tak nevyzera ked sa na seba pozriem do zrkadla, ale je to tak. a tak chcem nieco robit, aby som aspon nepriberala ked uz chudnut nebudem nejako zasadne pocas kojenia. miro pise nechudnut pokial sa koji a mat prijem cca 12000kJ. tiez by ma zaujimalo akosa na taky prijem vysplham, ked teraz som na 7500=9000kJ a mam pocit, ze jem strasne vela. takisto som zacala pomaly cvicit, zatial len spevnovacie cviky ale postupne chcem pridat aj behanie, ale zasa len v norme.

podla mna to ide pomaly pretoze mas nizky prijem a telo si skor strazi akoby chcelo pustit, neviem co povedia ostatni, ale skus navysit prijem postupne trosku, nerobit vynimky, vazit a zapisovat si, aby si mala skutocny prehlad a nie len odhad a uvidis. ono to trva kym sa to nastartuje. hlavne musis mat dostatok a v spravnom pomere bts. drzim ti palce, urcite to zvladnes, nevzdavaj to, mas uz aj tak terat super vahu.
jankag

Naspäť na Pôrod, tehotenstvo

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.

hore na stránku

Chudnutie, obezita, diéta
Zamestnanie, práca, peniaze
Ako dosiahnuť úspech?
Svadobné tipy, svadba
Reality, pozemky, byty
Digitálne fotoaparáty, fotografia
Alkohol, výpočet alkoholu v krvi, protialkoholické liečenie
Probiotiká a chudnutie
Svetelná reklama, nápisy na budovách

hore na stránku

tento web prevádzkuje © miro veselý