Deti-ako.skDeti-ako.sk

Fórum o deťochTehotenstvoBábätkoŠkôlkaŠkola

Petícia za slobodnú voľbu v očkovaní

Diskusia na tému detských chorôb, ťažkostí...

Petícia za slobodnú voľbu v očkovaní

Odoslaťod majama » Ut Feb 23, 2010 11:28 pm

Ahojte, neviem, či ste postrehli, ale je spustená petícia za slobodnú voľbu v očkovaní.
Pripájam link
http://ockovanie.webnode.sk/news/petici ... -ockovani/
alebo tu:
http://www.changenet.sk/?section=kampane&x=461080

Ja som za to, aby bolo očkovanie dobrovoľné, teda, aby som sa mohla slobodne rozhodnúť, či si dám dieťa zaočkovať alebo nie, prípadne zvoliť, proti čomu ho dám zaočkovať po zvážení všetkých rizík a prospešnosti.

Aký máte na to názor???
majama

Založený: Št Aug 27, 2009 8:07 pm

Re: Petícia za slobodnú voľbu v očkovaní

Odoslaťod Miro » St Feb 24, 2010 9:13 am

To je ťažká otázka. Ja, napríklad, nemám názor na to či je očkovanie dobré, alebo zlé. A to o veci aj čo-to viem. Ak budem mať možnosť rozhodnúť sa, na základe akých informácií sa rozhodnem? Na základe reklamy. A tá vie byť hodne tendenčná. A reklama to môže byť ah hlas ľudí pre aj proti očkovaniu.

Podobne sa hlasuje v panelákoch o zateplení domov. Desiatky schôdz tárania o ničom, kde bľabocú a mudrujú najagresívnejší susedia, ktorí o tom nič nevedia. Ako má obyvateľ domu bez vzdelania v tej oblasti rozhodnúť ktorá technológia či ponuka je lepšia?
Miro Veselý www.miro-vesely.sk
Obrázok používateľa
Miro
Site Admin

Založený: Po Aug 24, 2009 2:36 pm

Odoslaťod majama » St Feb 24, 2010 12:20 pm

Miro, ja sa touto temou zaoberam uz dlheeee mesiace, kvoli nepeknej reakcii po ockovani u dcerky. A som prekvapena, kolko rozdielnych nazorov pocuvam od vselijakych doktorov a kolko rodicov ma nepriaznive skusenosti s ockvanim u deti.

No a tak ako je to v inych statoch, kde je ockovanie sice odporucane ale dobrovolne - lekar ti vysvetli o ake choroby ide, ake su ich nebezpecenstva, ake mozu mat dosledky a na druhej strane ti povie nieco ohladom ockovania - aka je jeho ucinnost, ake su jeho skusenosti s danou vakcinou a napr. ci on sam ju odporuca alebo nie.

Pretoze kazdym rokom pribuda u nas povinnych ockovani u deti a niektori lekari uz sa voci tomu zacinaju burit, ze to nie je dobre... Proste proti prirode celkom ist nemozeme, na to clovek proste nema.

a su vakciny menej bezpecne a pomerne bezpecne. Myslim, ze rodic by mohol mat nejaky priestor na zvazenie, co ano a co nie. Pripadne aspon to ockovanie nezhustovat do jednej vakciny, ako je to teraz (6v1 plus este pneumokoky), pretoze to moze byt pre tak male babätko velka zataz naraz. Okrem toho ockovat sa nesmie, ak je porucha imunity alebo nejake ine zdravotne problemy - lenze kto vysetri take male babatko a da sa vobec vediet dopredu, ci prave moje dieta nebude mat taku poruchu imunity, ze mu to ockovanie strasne ublizi???

Je to tazka otazka, ale mne to vadi. Pretoze, ak chcete len posunut ockovanie na neskorsi vek, uz mate problemy s hygienou, dokonca mozete platit pokuty a ine obmedzenia...
majama

Založený: Št Aug 27, 2009 8:07 pm

Odoslaťod Miro » St Feb 24, 2010 12:26 pm

Možno sa k tejto téme časom niekto vyjadrí, ja sám na to názor nemám.
Miro Veselý www.miro-vesely.sk
Obrázok používateľa
Miro
Site Admin

Založený: Po Aug 24, 2009 2:36 pm

Odoslaťod MonYenn » Št Feb 25, 2010 7:30 pm

Ja som proti tomu, aby očkovanie stálo na dobrovoľnom rozhodnutí rodičov. Fajn, nech sa obmedzia základné povinné očkovania na minimum a o ostatných nech rozhodnú rodičia, ale nechať to výlučne na rodičoch je podľa mňa veľmi nemúdre.

Nie každý rodič je dostatočne rozhľadený v otázkach očkovania a je množstvo takých, ktorí o tom nevedia naprosto nič a ani nič vedieť nechcú. Napríklad mnohí rodičia so základným vzdelaním žijúci v sociálne slabých podmienkach, alebo napríklad rómovia, majú problém vôbec k lekárke prísť na povinné prehliadky a pokiaľ by im očkovanie nebolo nariadené, tak svoje deti nedajú zaočkovať vôbec. Kam by to potom viedlo? Veď práve mnohé choroby, proti ktorým sa očkuje, sa objavujú v prostredí chudoby a v nehygienickom prostredí.

Taktiež viacerým druhom očkovaní vďačíme za to, že isté choroby sa prakticky už nevyskytujú. To však neznamená, že úplne zanikli. Ak bude čoraz menej zaočkovaných detí, môže sa tieto choroby objavovať čoraz častejšie, až sa môže stať, že prepukne i epidémia.

Nie som odborník na tieto otázky, ale taký je môj súčasný názor. Radšej nepríjemná reakcia na očkovanie ako choroba, ktorá vážne ohrozuje zdravie a život môjho dieťaťa.
Na druhú stranu priznávam, že čo sa týka vakcín, ktoré nespadajú do povinného očkovania, som využila pre svoje deti len jednu a aj tá je už teraz povinná. Očkovanie bez rozmyslu je tiež hlúposť. Zlatý stred mi pripadá najlepší.
MonYenn

Založený: So Sep 05, 2009 2:48 pm

Odoslaťod Stefan » Ne Apr 11, 2010 3:57 pm

2MonYenn
aj ked niesi odbornicka v tejto oblasti, preco si nespravit svoj vlastny nazor.
Tvojim problemom vsak je, ze si si vytvorila nazor na zaklade zakona - povinneho ockovania. Slepo nasledujes to, co ti zakon prikazuje a nehladas dovody.
V dnesnom svete, kde vladnu peniaze, je potrebne si uvedomit, ze existuju urcite lobisticke skupiny, ktore sa snazia presadit svoje podnikatelske ciele a maximalizovat zisk.
Z toho dovodu:
- ockujeme vakcinami, ktore neboli dostatocne testovane (http://rizikaockovania.sk/dok/infanrix_kviz.html)
- aj ked existuju studie o nebezpecnosti fajcenia, nemame problem legalne predavat cigarety a zarobit na tom (spotrebna dan, zisky tabakovych spolocnosti)
- ak si kupis datovy nosic v Cesku, si automaticky povazovany za softwaroveho pirata a povinne platis poplatok za kazdy cisty datovy nosic (http://www.osa.cz/page4.php?t=29)
- pouzivas mobil, ktory nikdy nepresiel testovanim vplyvu na zdravie tak ako mnohe vyrobky na trhu
- bolo vytvorenych desattisice pracovnych miest na studium globalneho oteplovania, aj ked ziadne nieje (je to prirodzeny opakujuci sa rytmus).

Pri dalsom hladani by si nasla stovky nelogickych krokov, za ktorymi stoji iba podnikatelsky zamer, ZIADNE blaho pre narod.

Aj ked sa problematike ockovania nerozumies (ako tvrdis), dovolis si vyhlasovat, ze vdaka povinnemu ockovaniu mnohe choroby skoro uplne zmizli. Zverejni tu prosim Ta nejaku studiu, kde porovnavali ne/zaockovane skupiny v rovnakom prostredi.

Spominas skupiny ludi, zijucich v socialne tazkych podmienkach. Tu je treba polozit si otazku, ci sirenie chorob sposobuje prostredie tychto ludi, alebo to, ze neboli zaockovani. Ako by asi dopadli zaockovane osoby, ktore by zili v takychto podmienkach ? Myslis, ze ockovanie by ich ochranilo pred chorobami, proti ktorym su ockovani ? Ak ano, zase by som rad videl nejake testy na tuto temu.

Sme pohodlny narod a to co nam je podsuvane, automaticky "konzumujeme" bez toho, aby sme si overovali fakty. Cele je to bohuzial sposobene nedostatkom casu, ktorym trpi vacsina obyvatelstva. Z toho dovodu niektore rozhodnutia robime automaticky, slepo a bez akehokolvek zdovodnenia.
Stefan

Odoslaťod MonYenn » Pi Apr 23, 2010 3:10 pm

Milý Stefan, som rada, že súhlasíš s mojim právom urobiť si názor a obdivujem ako zázračne si vydedukoval, na základe čoho som si názor urobila. Nie som tupá a viem ako to vo svete chodí a predstav si, že i čítam, takže mám nejaký ten rozhľad. Na každú otázku, vrátane otázku očkovania, existuje množstvo názorov, ktoré sú podložené rôznymi testami a štúdiami. Na každý problém sa nájde množstvo odborníkov, či už skutočných alebo len hrajúcich sa, ktorí tvrdia, že len oni a nikto iný majú pravdu a len ich štúdia a žiadna iná je skutočná a pravdivá. Každý si musí urobiť názor sám, ale to neznamená, že bude zatracovať a povyšovať sa nad názory iných. Nič nie je čiernobiele, nikto nemá absolútnu pravdu. Predstav si, ani ty. Takže sa uvolni, nadýchni sa a argumentuj k veci, konkrétne, naservíruj nám tu pádne argumenty a skús akceptovať fakt, že nie každý musí zdieľať tvoje názory.
To, čo som si dovolila vyhlasovať, som si nevycucala z prsta a ani som beznádejne neprepadla príručke k povinnému očkovaniu. Čítala som o tom, ale nie natoľko podrobne, aby som si o sebe myslela, že som odborník, ale dostatočne, aby som si urobila svoj názor.
MonYenn

Odoslaťod Stefan » Pi Apr 23, 2010 9:19 pm

Preco chces argumenty odo mna? Ja som ti pokladal otazky na tvoje tvrdenia.
Napriklad si tvrdila, ze je fakt, ze po ockovani mnohe choroby zmizli.
Na zaklade akych studii si si spravila tento nazor ?
Polozil som ti viacero otazok, ale nedostal som ziadnu odpoved.
Vraj si si spravila nazor na zaklade nejakych informacii.
Daj sem prosim ta nejaky link alebo nazov casopisu, ..., na zaklade ktoreho si si spravila svoj nazor.
Ja sa touto problematikou zaoberam uz nejaky cas, ale doteraz som nenasiel ziaden clanok ani odbornu publikaciu, ktora by ma presvedcila o tom, ze vyhody prevysuju riziko ockovania.
Tiez som nenasiel informacie o RIADNOM testovani ockovacich vakcin.
Stefan

Odoslaťod MonYenn » St Apr 28, 2010 3:17 pm

Stefan napísal:Preco chces argumenty odo mna?

:mrgreen: Tvoja otázka mi príde skoro vtipná. Ale v poriadku, vysvetlím. Argumenty od teba očakávam (všimni si rozdiel medzi významom slova očakávať a chcieť, to len preto, že máš v tomto ohľade medzery, čoho dôsledkom je, že prekrúcaš slová a dávaš im iný význam než v skutočnosti majú) jednoducho preto, lebo ty spochybňuješ moje slová. Ty si ten, kto má problémy s mojimi názormi (opäť prízvukujem - názory a nie fakty, či tvrdenia, v tom je rozdiel), takže logicky je na tebe mi dokázať ako veľmi sa mýlim.
Ja som vo fóre (možno by si si mal nájsť v slovníku účel fóra) napísala, čo si myslím a aký mám názor a je mi jedno, či s ním niekto nesúhlasí, takže vôbec nemám potrebu sa akokoľvek obhajovať. Je mi jedno, či niekto so mnou súhlasí a ani nemám nejaký osobný záujem tlačiť komukoľvek svoje názory do hlavy.
Tú potrebu máš ty, ty chceš mne, či iným ľuďom, dokázať svoju pravdu. Tak prosím, predostri štúdie, keď o to toľko stojíš, a dokáž, že sa mýlim. A prestaň láskavo prekrúcať moje slová a stavať ma do pozície, ktorú som ani náhodou nezaujala.

Tentoraz som ti ešte odpovedala, ale pokiaľ nezmeníš tón a obsah svojich príspevkov, nebudem sa viac obťažovať - škoda času.

P.s. Aby som ti nevzala príležitosť spochybniť a zosmiešniť moje zdroje informácií, tak ti ich predsa len pár uvediem - mesačník Mama a ja, dvojmesačník Bedeker Zdravia, k tomu príslušné webové stránky, ďalej iné stránky venované sa deťom napr. rodinka.sk, bežné periodiká a pod.
MonYenn

Odoslaťod Stefan » Št Apr 29, 2010 1:33 pm

Dakujem za zdroje, toto som chcel vediet.
A teraz moje:
Vsetko u mna odstartovalo video Anity Petek-ovej.
Googlenim som presiel nespocetne mnozstvo stranok a zistil som, ze ako odrazovy mostik pre slovaka je tato stranka : http://rizikaockovania.sk/
Je tam obrovske mnozstvo materialov a linkov, ktore dalej odkazuju aj na zahranicne weby, ak teda hovoris anglicky, tvoje zdroje sa stanu prakticky neobmedzene.
Zoznamis sa s nazormi/studiami nie jedneho, dvoch alebo troch odbornikov, ale s desiatkami.
Budem rad, ak mi o par dni/tyzdnov napises ci ti to nieco dalo.
Stefan

Ďalšia

Naspäť na Zdravie detí

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.

hore na stránku

Chudnutie, obezita, diéta
Zamestnanie, práca, peniaze
Ako dosiahnuť úspech?
Svadobné tipy, svadba
Reality, pozemky, byty
Digitálne fotoaparáty, fotografia
Alkohol, výpočet alkoholu v krvi, protialkoholické liečenie
Probiotiká a chudnutie
Svetelná reklama, nápisy na budovách

hore na stránku

tento web prevádzkuje © miro veselý