Deti-ako.skDeti-ako.sk

Fórum o deťochTehotenstvoBábätkoŠkôlkaŠkola

Operačné odstránenie nosnej mandle v celkovej anestézii

Diskusia na tému detských chorôb, ťažkostí...

Operačné odstránenie nosnej mandle v celkovej anestézii

Odoslaťod Kaja » Po Okt 26, 2009 10:33 am

V roku 2008 vyberali nosné mandle môjmu synovi. Zákrok bol vykonaný v celkovej anestézii v nemocnici v Považskej Bystrici.
Tesne pred operáciou absolvoval syn predoperačné vyšetrenia a v nemocnici anestéziologické vyšetrenie. Keďže mal v tej dobe len tri roky, pobytom v nemocnici som ho sprevádzala.
Do nemocnice sme nastúpili v pondelok. Izba bola trojlôžková, pričom vedľa každej veľkej postele pre dospelého bola malá posteľ pre dieťa.
V utorok ráno syna operovali. Najmladšie deti šli na operáciu ako prvé, takže sme nemuseli dlho čakať. Syn nesmel jesť ani piť, musel byť nalačno.
Pred operáciou, ešte na izbe, mu podali „náladovku“. Onedlho nato bol usmievavý ako slniečko a akoby opitý. Potom prišla sestrička z operačnej sály, vzala ho na ruky a odniesla na operáciu.
Asi po trištvrte hodine ho priniesli na izbu a uložili do postele. Infúzia a lieky od bolesti mu tiekli priamo do žily. Prihovárali sa mu, dokým sa dostatočne neprebral, načo však začal veľmi kričať a opakovať, že ho to bolí. Nemohla som ho utíšiť, nech som skúšala čokoľvek možné. Neskôr som však zistila, že ten krik bol viac reakciou jeho psychiky na stres než na veľkosť bolesti. Snáď až po hodine neustávajúceho kriku, kedy sa u nás vystriedali všetky slúžiace sestričky a lekárka, konečne zaspal.
Napriek kriku nemal problémy s krvácaním a ani žiadne iné komplikácie. Na druhý deň ráno nás z nemocnice prepustili, takže sme v nemocnici strávili prakticky len dve noci a niečo viac než dva dni.
Pred operáciou syn dýchal ústami, hovoril nosom, v noci chrápal a zistili sme, že zle počuje.
Po operácii na kontrole u ORL lekára mu skontrolovali sluch, ktorý bol už v poriadku. Chvíľu trvalo, kým sa znovu „naučil“ dýchať nosom. V noci prestal chrápať.
Po preliečení antibiotikami, vzhľadom na to, že dýchacie cesty neprestal mať zahlienené, bol asi 5 mesiacov úplne zdravý, čo bol pre neho, ako škôlkara, naozaj úspech. Potom dostal kiahne, čo mu oslabilo organizmus a tak opäť dostal nádchu a následne kašeľ. Rozhodne však sa mu po vybratí mandlí zlepšil jeho zdravotný stav.
Kaja

Re: Operačné odstránenie nosnej mandle v celkovej anestézii

Odoslaťod fajnorka » Po Okt 26, 2009 6:55 pm

my so synom sme tento zákrok neapsolvovali, ale synovec áno - jemu to robili ambulantne a dostal pri tom tú injekciu čo si zákrok vôbec nepamatá - a naozaj si nič nepamatá

on mával presne tie isté problémi s chrápaním a zhoršeným sluchom a rovnako mu po zákroku ustúpili - takže by som to asi aj ja podstúpila, ak by nám to bolo doporučené
fajnorka

Založený: So Okt 10, 2009 7:22 pm

Re: Operačné odstránenie nosnej mandle v celkovej anestézii

Odoslaťod mima1311 » Po Dec 14, 2009 2:36 pm

Aj mojmu synovi vyberali mandle -nosne v celkovej anestezii a nema z toho ziadne zle spomienky ,teda z toho ,,potom,,....v nemocnici bol ako 5 rocny a dokonca sam ,nedalo sa mi byt s nim koli chorobe a este jednemu dietatu .Bol tam dva dni a teraz si uz ani nespomenie.
Rozmyslala som aj o ambulantnom zakroku ,za ktory sa sice doplacalo ,ale synovi to neodporucali robit ,lebo potom sa slo hned domov a on mal stale znizene hodnoty zrazanlivosti....bala som sa ,zeby sa mu mohlo spustit krvacanie a mohlo by byt neskoro ,kym by sme sa dostali do nemocnice.

Tému naposledy oživil Anonymous dňa Po Dec 14, 2009 2:36 pm.
Obrázok
Obrázok
mima1311

Založený: St Aug 26, 2009 6:26 am

Naspäť na Zdravie detí

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.

hore na stránku

Chudnutie, obezita, diéta
Zamestnanie, práca, peniaze
Ako dosiahnuť úspech?
Svadobné tipy, svadba
Reality, pozemky, byty
Digitálne fotoaparáty, fotografia
Alkohol, výpočet alkoholu v krvi, protialkoholické liečenie
Probiotiká a chudnutie
Svetelná reklama, nápisy na budovách

hore na stránku

tento web prevádzkuje © miro veselý