Ahojte.
Viete mi poradiť, ako zvládnuť hyperaktívne dieťa? Niekedy si myslím, že skončím v blázinci, alebo si prizabijem vlastné dieťa. Fakt nevládzem ďalej. Zo začiatku to bolo také spavé kľudné dieťa a akonáhle sa v 10. mesiaci života postavilo na nohy, tak už sa nezastavilo. Je to chlapec, má rok a pol a je veľmi živý, také šidlo, každý deň toho toľko povystrája, pokazí, rozbije, zničí a jednoducho sa nezastaví, ani na 1 min si nesadne. Bojím sa, že si niečo urobí, alebo ja urobím niečo jemu. Som už veľmi z neho vyčerpaná, normálne sa bojím ísť aj na WC, lebo on, ako keby stále striehne, kedy ho nevidím, aby mohol urobiť niečo hrozné. Dnes som ho asi 20 x dávala dole z parapetnej dosky. Vie si otvoriť okno, žalúzie už zničil. Prisunie si stoličku, vylezie a dostane sa všade, kde chce. Bola som s ním dnes na rodičku, tak prevrátil celú triedu. A to som sa nepohla od neho na meter. Som z toho už tak na nervy, nedokážem si udržiavať domácnosť, lebo stále musím naňho striehnuť a len čo niečo upracem, ide za mnou a rozhadzuje to. Cez deň spáva asi 2 hod, počas ktorých musím všetko stihnúť, oprať, navariť, ožehliť, no proste všetko... Ja neviem, či som tak neschopná matka, alebo je to nejaká porucha, alebo je to normálne. Sú matky, čo zvládajú viac detí, aj domácnosť a sú spokojné. A ja si neviem poradiť s jedným dieťaťom. Mám staršiu dcéru a tá nič také nerobila, obaja s manželom sme pohodoví ľudkovia a žiadna hyperaktivita nehrozí. Ani neviem o nikom v rodine, žeby také dieťa bolo. Nechápem, kde sa vzalo u nás také čudo. Najhoršie je, že nemám žiadnu pomoc. Obe naše rodiny bývajú ďaleko a na kámošku nechať takéto dieťa, nemysliteľné. Čo je tiež kameň úrazu, ísť na návštevu niekam, tak už asi nás nabudúce nikdy nepozvú. Takú spúšť vie malý zanechať. No a pozvať niekoho k nám, tak sa idem zodrať, aby aspoň ako tak to u nás vyzeralo. Manžel je stále v práci a býva dosť unavený, keď príde domov. Napr. dnes prišiel o 16.30 o 20.00 ho volali naspäť do práce a zajtra o 8.00 má prednášku a kopec iných povinností v práci. Vôbec neviem, či dnes príde domov, alebo až zajtra večer. A to robil asi 3 víkendy dozadu. Jednoducho nezvládam situáciu, musím sa venovať aj dcére, ktorá je mimochodom zas mimoriadne nadaná a potrebujem s ňou riešiť školu, projekty, množstvo záujmov, krúžkov. A čo je ešte horšie, tak je veľká bordelárka a vôbec mi nechce pomáhať. Celá domácnosť mi padá na hlavu, niekedy sa rozplačem, alebo kričím a vyhrážam sa, že zbalím kufre a adios. Ale jasné, že to neurobím. Rozmýšľam, či mám navštíviť psychiatra, lebo obávam sa, že som na pokraji zrútenia.

Ale ešte nerozumie, že toto nemôže. Najhoršie, že napr. zapína a vypína telku, ja mu poviem no no, nerob to a on sa zvalí do klbka na zem a plačeeeeeeeeee, až mi ho príde ľúto.
za chvíľu je to to isté,ked jej poviem no no aby nevylievala čaj,ona ako keby ešte napriek,stále robi niečo zle,stále jej musím na všetko vravieť no no,prisunie si šomlik a dočahuje mi veci na stole alebo na kuch.linke,aj televízor mi stále zapína a vypína..koľkokrát mi to už ide fakt krkom,že ju stále napomínam,až mam taký pocit,že sa mi o tom no no bude aj snívať,alebo aj ked niekde pozabudnem vlh.servítky všetky mi povyberá a porozhadzuje po izbe,väčšinou jej za to dám po rúčkach aby vedela,že to sa nesmie,ale ako keby bola už voči tomu odolná,sa mi zdá..neobsedí mi ani minútu,ani pri jedení
veľa krát za nou musím behať aby sa najedla,alebo ked jej dám bebe keks,rozdrví si ho v ruke a hodí ho na zem,ja som už fakt tiež niekedy až zúfala,vyčerpana..tiež mam niekedy ten pocit,že som neschopná matka
Upratovat sa mi tiez moc nechce.Chodim na Bilingvalne gymnazium ....no vlastne len nastupim. Ja si myslím ,ze by ste mohli skusit mu povedat napr,ze ked si uprace a bude dobry/a dostane zmrzlinu a pojde do ZOO (sem tam) alebo na hojdacky