Deti-ako.skDeti-ako.sk

Fórum o deťochTehotenstvoBábätkoŠkôlkaŠkola

Ako podporovať imunitu u detí?

Dovolenky, nápady, túžby. Všetko o ničom, nič o všetkom.

Ako podporovať imunitu u detí?

Odoslaťod majama » Št Okt 01, 2009 7:12 am

Mamičky, zaujímalo by ma, keďže práve začína obdobie chorôb, ako podporujete imunitu u detí?
Spoliehate sa na dostatok ovocia a zeleniny a inej zdravej stravy, alebo deťom dávate aj nejaké prípravky? Ja som niekedy v obdobiach zvýšenej chorobnosti dávala Imunoglukán, ale či to pomohlo neviem, lebo som to zväčša začala vždy používať, až keď už na syna niečo liezlo.
Teraz im zvyknem dávať iba C-vitamín a okrem toho žiadne umelé vitamíny. Ale zaujímalo by ma, s čím máte dobré skúsenosti.
majama

Založený: Št Aug 27, 2009 8:07 pm

Re: Ako podporovať imunitu u detí?

Odoslaťod zuzka74 » Št Okt 01, 2009 9:34 am

ja okrem ovocia a zeleniny,dávam deťom marťankov ,každý deň v zimnom obdobý pridám aj vitamín C,to mi odporučila doktorka. A tej menšej ktorá je v škôlke mám teraz kúpený na imunitu Beta glukan,odporučila mi to lekárka malá chodí 2 rok do škôlky a od vtedy je stále chorá. Berieme to teraz asi 2 týždne ale zatial som nič nepostrehla,že by sa niečo zlepšilo.Malá začína mať zase sople,my sme 3-4dni v škôlke a atýždeň doma a takto je to stále do kola. Mala som jej kúpiť prípravoks hlivy ustricovej na imunitu,len ho vtedy nemali. Tak keď doberie ten sirup tak jej ho kúpim.
Ináč idem vyskúšať mám vypestovanú hlivu doma,dala som to usušiť,rozomeliem to a budem to pridávať do každého jedla a uvidí sa či to pomôže. O hlive som čítala toho veľa a nieje to len na imunitu,tak dúfam,že snáď nám to pomôže. A koncom oktobra sme objednaný na alergologiu,tak sa uvidí či sú to len škôlkové bacily.
zuzka74

Založený: Št Aug 27, 2009 8:11 pm

Odoslaťod Miro » Št Okt 01, 2009 10:27 am

Toto je ťažká oblasť, v ktorej sa marketing snúbi s neznalosťou. Ja by som takto:

Imunita je neoddeliteľná súčať systému fungovania tela. Je tvorená a zároveň sama tvorí prostredie, metabolické procesy, stav tela a aj ducha. Ktorýkoľvek z procesov, ktoré do toho zasahujú má schoplnosť ovplyvňovať, aj byť ovplyvnený, teda všetko v tele je prepojené obojsmerne. To znamená, že zlá psychika zhorší imunitu aj metabolické procesy. Ak sa polepší psychika, priaznivo to ovplyvní imunitu. A naopak. Ak "prdne" niečo na metabolickej úrovni, môže to "zraziť" psychiku aj imunitu. Jednoducho je to celé prepojené a vyregulované.

Prvé čo pri zlej imunite treba sledovať je začať psychikou. Je to zvyčajne najlacnejšie a pritom paraxoxne - najúčinnejšie. Preč stres. Preč nervozitu, negativizmus, zdroje nervozity, hluku, nudu, pasivitu. Dieťa potrebuje záujmy, hrať sa, potrebuje pozornosť, kvalitne strávený čas, lásku, uznanie. Dajte mu to a rastie mu imunita aj sebahodnotenie.

POTOM sa môžete pýtať, či môžeme imunitu nakopnúť inak. Áno. Systematickým športom, nie sedením pri televízore. Áno. Dobre riadeným pravidelným otužovaním. Áno. Častým smiechom. Áno, pestrou stravou s veľkým obsahom zeleniny, ovocia, bobúľ, lesných plodov a iných tmavých a pestrofarebných výrastkov ktoré obsahujú veľa rôznych prospešných látok.

POTOM ak to všetko splníte môžete skúmať, či je strava stále natoľko zlá, že v nej chýba nejaká konkrétna živina. Napríklad ak nejedávate ryby, treba podávať kvalitný produkt s omega 3 mastnými kyselinami. V našich končinách sa zvykne suplementovať aj zinok, selén, jód. A pekne by sa to začalo rozrastať, takže na suplementoch môžete hravo nechať aj 100€ mesačne akože na úvod. Ak sú dobre zvolené a DOPĹŇAJÚ zdravý životný štýl, môžu viditeľne zlepšiť vitalitu, možno o chĺpok spomaliť starnutie a tak. Viem to, papám všeličo. Mám 45 rokov a nepáči sa mi predstava cítiť sa a vyzerať na svoj vek. U detí, samozrejme, nepôjde o rovnaké problémy ako u dospelých. Tam by som povedal, že stačí vyriešiť psychiku a tlačiť zaleninu a ovocie denne asi kilo. Rýchly tip: bobule majú rôzne farby. Červené paradajky, žlté banány, modré čučoriedky, zelené papriky a tak ďalej. Snažte sa, aby vaše deti jedli čo najpestrejšie farby ovocia a zeleniny.

Lebo mizernú stravu, málo odpočinku a stres nevyriešite drahou bobuľou. Venujem sa týmto veciam už nejaký čas, takže nejaké skúsenosti tu sú. Niekedy síce aj bobuľa pomôže odstrániť prejavy niečoho veľmi zle fungujúceho, ale vždy treba začať komplexnou analýzou. Aj poreto sa nedajú dávať rady takto od boku vo fóre. To chce stretnúť sa, sadnúť si a hodinku prebrať aká je situácia, čo sa deje v rodine. Potom sa dá spraviť kvalifikovanejší záver. majama, ak si z bratislavy, môžeme si sadnúť a prejsť konkrétnu situáciu a nájdeme riešenia. ak chceš, napíš mi na mv@mix.sk a dohodneme sa.
Miro Veselý www.miro-vesely.sk
Obrázok používateľa
Miro
Site Admin

Založený: Po Aug 24, 2009 2:36 pm

Odoslaťod zuzka74 » Št Okt 01, 2009 5:31 pm

miro,nikdy som nad tým až tak neuvažovala ale myslím si že máš pravdu. Ako odbúrať strest ? Nie je stres pre dieťa aj to ,že ho ráno zobudíš a musí ísť do škôlky a školy.? Deti už týmto sú stresované od rána viem to podľa mojej rodiny,ráno sa naháňame aby sme to stihli,a to stávanie no hrôza. Ale toto sa nedá zmeniť,tak ako sa potom vyhnúť stresu?
zuzka74

Odoslaťod mima1311 » Št Okt 01, 2009 5:40 pm

zuzka v tomto s tebou plne suhlasim.Ano ranne vstavanie je u mojho maleho taky stres az strach .A nechodieva spavat neskoro.
Proste on si rad rano pospi a vidim ze cez vikend je to idealne ,lebo vstane sam od seba a je kludnejsi.
Avsak cez tyzden ho rano musim budit a to dost intenzivne a rychlo rychlo obliect a zvysne veci a uz do skoly ide namosureny.
Obrázok
Obrázok
mima1311

Založený: St Aug 26, 2009 6:26 am

Odoslaťod Miro » Št Okt 01, 2009 7:32 pm

zuzka74 stresu sa asi zbaviť nedá úplne a tak je dobré hľadať aspoň tie zdroje stresu, ktoré sa zrušiť dajú. niekedy sú to ľudia, televízia. a keď to nejde tak aspoň primeraná relaxácia. ak potrebuje dieťa dlhší spánok a ráno treba vstávať, asi treba ísť skôr spať. čo môže byť konflikt na život a na smrť
Miro Veselý www.miro-vesely.sk
Obrázok používateľa
Miro
Site Admin

Založený: Po Aug 24, 2009 2:36 pm

Odoslaťod zuzka74 » Pi Okt 02, 2009 9:08 am

tak ja dávam deti do postele okolo 19:30 o 20 hodine už spia,a ráno stávajú o 6:15,ale to je hrôza ,hlavne u tej mladšej. Ona je ináč kľudný človek ju nič nerozhádže,keď sme doma tak spí do 9 -10 hodiny, hodinu jej trvá kým sa naje niekedy aj viac ,obliecť ani nehovorím. Teda pijánko. Cez týždeň je to chaos.
zuzka74

Odoslaťod majama » So Okt 03, 2009 1:41 pm

Miro napísal: To chce stretnúť sa, sadnúť si a hodinku prebrať aká je situácia, čo sa deje v rodine. Potom sa dá spraviť kvalifikovanejší záver. majama, ak si z bratislavy, môžeme si sadnúť a prejsť konkrétnu situáciu a nájdeme riešenia. ak chceš, napíš mi na mv@mix.sk a dohodneme sa.

Miro, ďakujem za odpoveď. Z Bratislavy nie som, bývam asi 100km od nej.
Našťastie, moje deti príliš často choré nebývajú a je veľmi zaujímavé, čo si napísal o tom vplyve psychiky na imunitu! Naozaj je to dnes často tak, že človek si myslí, že stačí dať dieťatku nejakú "super-imunitupodporujúcu" tabletku a dieťa choré nebude.
Ja im okrem C-čka nedávam nič, C-vitamín nám parádne zaberá pri prvých príznakoch prechladnutia, mne aj deťom, takže to je v podstate jediné. Občas som zvykla dávať Imunoglukán synovi.
majama

Založený: Št Aug 27, 2009 8:07 pm

Odoslaťod martinka30 » Pi Okt 09, 2009 3:46 pm

Tak ja davam malej (1mesacna) probiotika. Kupila som ich hlavne koli jej brusku, aby jej "lepsie travilo", ale su tiez vhodne na imunitu. No a samozrejme papa materske mliecko, co je na posilnenie imunity asi najlepsie co moze byt :D
A synovi (3 rocny) tomu som pred nedavnom kupila v lekarni echinaceu v kvapkach. Pre tych co nevedia, je to bilinka, vhodna ako prevencia proti chripke.
Mirko, no s tou zeleninou a ovocim mas urcite pravdu. Ale nie vzdy je to take jednoduche, hlavne u takych malich deti, ktore este nepochopia ze je to pre nich prospesne. Ja som vacsinou rada, ze sa vobec naje. Vacsinou ked ma ist jest,tak mame doma "vojnu". A keby som mu este naservirovala nieco co mu nechuti, tak donho asi nic nedostanem xudivx xmurx
Obrázok používateľa
martinka30

Založený: Ut Sep 29, 2009 11:09 am

Odoslaťod fajnorka » St Okt 14, 2009 11:58 am

priznávam ani ja som sa na to nepozerala z toho hľadiska, že najprv sa musím snažiť vytvoriť dieťaťu psych. pohodu a zabezpečiť prísun vitamínom v prirodzenom stave - ale chcela som to riešiť suplementami - ďakujem, za tento pohľad na vec xclapx - budem na tom pracovať
fajnorka

Založený: So Okt 10, 2009 7:22 pm

Ďalšia

Naspäť na Voľná diskusia

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.

hore na stránku

Chudnutie, obezita, diéta
Zamestnanie, práca, peniaze
Ako dosiahnuť úspech?
Svadobné tipy, svadba
Reality, pozemky, byty
Digitálne fotoaparáty, fotografia
Alkohol, výpočet alkoholu v krvi, protialkoholické liečenie
Probiotiká a chudnutie
Svetelná reklama, nápisy na budovách

hore na stránku

tento web prevádzkuje © miro veselý