Deti-ako.skDeti-ako.sk

Fórum o deťochTehotenstvoBábätkoŠkôlkaŠkola

Koľko detí máte alebo by ste chceli mať?

Dovolenky, nápady, túžby. Všetko o ničom, nič o všetkom.

Koľko detí máte alebo by ste chceli mať?

Odoslaťod majama » St Sep 30, 2009 9:29 pm

Ahojte, tak ma zaujíma, že koľko detí je v dnešnej dobe tak "akurát" pre rodinu. Ja mám zatiaľ dve, ale cítim, že by som ešte jedno chcela. A aj manžel by ešte jedno chcel, tak ak Pán Boh dá, o pár rokov by sme sa posnažili :)
Len potrebujeme naozaj poriešiť dovtedy niečo s bývaním, lebo bývame zatiaľ u našich a stále čakáme, ako sa vyvinú isté veci ohľadom nádejného pozemku a podobne.
A okrem toho, mám rozdiel medzi deťmi dva roky, a mám teda momentálne dosť :D , takže by som až tak neskôr rada to tretie.
Ako ste na tom vy?
majama

Založený: Št Aug 27, 2009 8:07 pm

Re: Koľko detí máte alebo by ste chceli mať?

Odoslaťod chilli » Št Okt 01, 2009 1:07 pm

ja som najprv myslela ze dve su pre nas akurat, potom sme sa s muzom zhodli ze chceme aspon tri a teraz som bola so zopar vacsimi rodinkami a strasne sa mi to pacilo, tak potichu uvazujem pri kolkych vlastne skoncime :-))) teda my mame 3i byt a hypoteku az do dochodku, takze zmena bytovej situacie prilis nehrozi a do nasho bytu si fakt neviem predstavit viac ako 3 deti :? keby som mala kopu penazi, dom a nemusela makat aj popri materskej, tak by som mala kludne aj 5-6 deti, mne sa to strasne paci a vlastne to bol vzdy moj sen, len uz teraz viem ze nerealny.
chilli

Založený: Št Sep 24, 2009 3:06 pm

Odoslaťod zuzka74 » Št Okt 01, 2009 5:23 pm

ahojte,ja mám tri deti a myslím si ,že pri tomto čísle aj ostaneme. Je to asi tak akurát. JA som si sen splnila,mojim snom boli tri deti.
zuzka74

Založený: Št Aug 27, 2009 8:11 pm

Odoslaťod mima1311 » Št Okt 01, 2009 5:45 pm

Ja mam dve deti a momentalne mam dost ale veru teraz v poslednom obdobi badam ,ze sa mi materstvo zacina coraz viac pripominat.
U nas je problem s bytom a s peniazmi....ale u koho nie ?
Pokial by som mala rozpocet o nieco vyssi alebo aspon hypoteku a uvery vyplatene ,veru by som este pouvazovala o jednom. :-)))
Obrázok
Obrázok
mima1311

Založený: St Aug 26, 2009 6:26 am

Odoslaťod MonYenn » Po Okt 05, 2009 8:49 pm

Musím sa priznať, že ma to trošku prekvapuje, čo tu čítam. :D V mojom okolí sú mamičky nadmieru spokojné s dvoma deťmi a nepoznám ženu, ktorá by chcela ešte i tretie. Skôr poznám mamičky, čo majú jedno a pochybujú, či budú chcieť ešte ďalšie.

Ja mám dve, chlapca a dievčatko :D , som nadmieru spokojná a ďalšie bábo ja ani manžel už neplánujeme. Bohato nám stačia naše dve slniečka, ale pravdaže, nikdy nehovor nikdy, takže ani ja nehovorím :-))) . Ale proste je to tak, že nielen financie (my si tiež "nevyskakujeme") sú dôvodom, prečo tretie neplánujeme. Je to i tým, čo každý rodič dobre vie, že s deťmi nie sú spojené iba radosti, ale i starosti a strach o nich. Ďalej moje zdravie a telo nie je, čo bývalo, mala by som problémy s otehotnením a druhý pôrod som nemala ľahký, takže mám dosť veľký strach z pôrodu. A celkovo to cítim podobne ako manžel - chceme sa pohnúť "ďalej" a začať sa venovať novým veciam, užívať si naše poklady a ich čoraz väčšiu samostatnosť. Zhruba asi tak :wink: .
MonYenn

Založený: So Sep 05, 2009 2:48 pm

Odoslaťod katuš a deti » Ut Okt 06, 2009 4:56 pm

No ja mám 2 detičky....s podla mňa veľkým rozdielom samozrejme vekovým no 8 a 2....a hodne som na tom uvažovala keď bol malý menši žeby sa mu patrilo dať surodenca prv aby nevýrastal ako jedinačik predsa len majú odlišne naroky...ale nevýšlo tie situaciu nemame bohvie ako ružovu ...ale keby prišlo prijali by sme ...viac by ich už nebolo lebo po treťom cisaraku by mi to už zdravie nedovolovalo....
A vždy som chcela mať 3 deti ale ako starnem a mudriem a vidim tie starosti s detmi...no veru neviem ....ale 3 mi výšlo na prsteňoch tak snaď raz ....mangel nechce zatial vôbec tak neviem...( :-))) že by som darcu našla??? :-))) )

A čo sa týka tých reakcii je to pravda pri 1 sa bojiš mať 2 ale pri 2 už 3 nie...lebo zvladneš 2 tak aj 3 a keď nachýstaš 2 deťom na tanier aj 3 sa uživy...
Názory sa veru roznia.... ale vždy je lepšie mať 2 ako len 1 dieťa... :D - môj názor
katuš a deti

Založený: Ut Aug 25, 2009 12:42 pm

Odoslaťod fajnorka » Ut Okt 13, 2009 5:48 pm

my máme jedno dieťa - syna, ktorý bude mať teraz 6, ja 31 a ďalšie momentálne neplánujeme dôvody sú viaceré v prvom rade asi to, že s tým ako malý rastie si lepšie uvedomujeme čo vlastne znamená mať dieťa čo sa týka starostlivosti o neho, že si to vyžaduje dosť úsilia venovať sa dieťaťu nemáme príliš veľkú pomoc v starostlivosti zo strany starých rodičov, takže si skoro všetko zabezpečujeme my dvaja - ďalej aj z finančného hľadiska - nehovorím, že by sme neprežili, ale keď sa malý narodil manžel si práve zlomil nohu takže sme boli skoro bez peňazí a starala som sa aj oň ho a dobre si spomínam aké to bolo náročné
- a tiež zo zdravotného hľadiska - by to nebolo dobré teraz oťehotnieť, keď som otehotnela prvý krát mala som 90 kg teraz mám 110 kg a tiež si pamatám, ako my lekári aj sestričky dali vypapať to, že aká som tučná

- ja som z tých ľudí čo nevedia len tak priviesť na svet dve-tri deti, bez toho aby sa zaujímali, že z čoho a ako budú žiť - spoliehajú sa na to, že šak nejak bolo nejak bude... ale tiež vnímam aj negatíva toho, že náš malý bude asi jedináčik
fajnorka

Založený: So Okt 10, 2009 7:22 pm

Odoslaťod yaeklinka » St Okt 14, 2009 4:28 pm

Ja mam zatial jedno dietatko, 3mesacneho syna. Ale som presvedcena o tom,ze pri jednom neostaneme. A tiez ako kocky,rada by som mala 3 deti. Ale samozrejme,je to vsetko otazka penazi a byvania. Zatial byvame v podnajme a plan je taky,ze ked sa vratim do prace, vezmem hypo a kupime si 3izbovy byt. Takze realne o cca 4-5 rokov bude hadam dalsie babo. Ale clovek mieni, zivot meni - mozno sa zadari aj skorej xclapx co by som sa len potesila
yaeklinka

Odoslaťod margot » Št Nov 26, 2009 9:52 pm

mame dve deticky.Chcalabohu zdrave.Jedno som potratila.Mame domcek a vzdy som chcele maat 3-4.Deti.Teraz sme s amnzelom v priprave na pestunsku rodinu.Chceme si zobrat 1-2 deticky do 6 rokov.Viem co to vsetko odnasa ale uz sme to preprozpravali s manzelom x-krat a ideme do toho.Momentalne chodime na pripravy ku psychologicke.
margot

Odoslaťod mima1311 » Pi Nov 27, 2009 8:32 pm

Margot xclapx xclapx xclapx xclapx xclapx
Obrázok
Obrázok
mima1311

Založený: St Aug 26, 2009 6:26 am

Ďalšia

Naspäť na Voľná diskusia

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.

hore na stránku

Chudnutie, obezita, diéta
Zamestnanie, práca, peniaze
Ako dosiahnuť úspech?
Svadobné tipy, svadba
Reality, pozemky, byty
Digitálne fotoaparáty, fotografia
Alkohol, výpočet alkoholu v krvi, protialkoholické liečenie
Probiotiká a chudnutie
Svetelná reklama, nápisy na budovách

hore na stránku

tento web prevádzkuje © miro veselý